Vanadis Velferd er ofte billigere enn Karmøy kommune! Og ganske lik de andre kommunene.

Kirsti Risvold Rydningen er faglig leder i Vanadis Velferd og kommer alltid gjerne på hjemmebesøk til de som ønsker å bli nye kunder hos Vanadis Velferd.  

Da er det ekstra kjekt når vi ser hvor positivt overrasket mange blir når de ser at prisen for en times bistand hos oss er enten nesten lik eller noen ganger faktisk billigere enn hjelp fra kommuner på Haugalandet.

Her kommer en oversikt over alle priser i kommunene på Haugalandet.

Kirstin Risvold Rydningen hjemme hos pasient
– Vi i har alt nødvendig smittevernutstyr til våre ansatte til bruk hjemme hos våre kunder.

Vanadis Velferd er billigere enn Karmøy kommune 

– Alle kommuner tilbyr praktisk bistand som før ble kalt hjemmehjelp, sier Kirsti Risvold Rydningen. For dette tar de egenandel og denne stiger jo høyere inntekt familien har.

I Karmøy kommune har de en egenandel på kr. 548 per time hvis man har en samlet inntekt i familien på 500.000, mens hos Vanadis Velferd koster det kr 495,- per time.

Mange har inntekter mellom 300.000 og 500.000 når man legger sammen begges inntekter . Disse betaler i Karmøy en egenandel på kr. 458,- per time.

Det betyr at for disse koster våre tjenester 37 kroner mer per time, men da får du fast person til avtalt tid og du bestemmer selv hvor mye hjelp du ønsker og hva vi skal gjøre. For de som tjener mellom 200-300.000 kroner så er prisforskjellen i Karmøy kun 50 kr per time.  

Hos Vanadis Velferd er det kunden som bestemmer hva som skal gjøres 

Forskjellen på Vanadis Velferd og kommunal hjelp er at det er kunden som bestemmer når vi skal komme og de får i tillegg samme person hver gang, sier Kirsti. Vi kommer alltid til avtalt tid og det er kunden som bestemmer hva vi skal gjøre.

Vi vet at dagsform, helsetilstand og behov for bistand, kan variere fra dag til dag og uke til uke. 

Vi bistår kunden med det som er ønskelig der og da. Det kan for eksempel være hjelp til å få seg en trygg og god dusj eller handle inn varer. Vi kan følge til avtaler/lege, kommunisere med hjelpeapparatet for eller sammen med deg og tilrettelegge /søke om hjelpemidler.

Vi tilbyr også hverdagstrening eller rehabilitering etter sykdom eller skade. Vi hjelper gjerne med medisiner, setter vaksine, henter apotekvarer. Alt etter ønske og behov.  

Og vi tar selvsagt inn avis og post!

Renhold

Når det er sagt, de aller fleste ønsker å klare selv mest mulig selv, men kunne tenke seg hjelp til renhold. Renhold defineres som praktisk bistand i kommunen og får man vedtak på renhold, er dette ut ifra hva, hvordan og når kommunen mener du trenger dette. 

Vi i Vanadis Velferd har egne renholdere som kommer til avtalt tid og som utfører renholdet slik du ønsker. Selvsagt med en god prat underveis, om ønskelig. 

En kjent og fast renholder oppleves som en stor trygghet, så vel som glede, for mange. 

Vanadis Velferd har mange kunder i Haugesund 

Også i Haugesund er det kommunale egenandeler. Kommunen opplyser at de tar en egenandel på kr 276 per time for de som har inntekt mellom 200.000 – 500.000 kroner.

Og kr. 308 for de som tjener over det.

Men Vanadis Velferd er likevel konkurransedyktig, sier vår faglige leder.

– Hos oss trenger du ingen vedtak eller vurdering. Vi tenker at du vet selv best hvilken hjelp du trenger og når du trenger den. Vi vil også påstå at vi er svært konkurransedyktige når det gjelder å utføre et stykke godt arbeid. 

Skal vi beholde våre kunder, er vi gjerne litt i motsetning til kommunene, helt avhengig av å gjøre en god jobb. Gjøre kunden fornøyd.  

Derfor har vi til enhver tid fokus på kvalitet og faglig kompetanse, men kanskje viktigst av alt, vi tilbyr den enkelte kunde fleksibilitet og en unik service.  

Du kan bestille direkte fra oss og det er du og ikke kommunen som vil bestemme hva som skal gjøres, hvor lenge det skal gjøres, hvem som skal komme og ikke minst når, sier Kirsti Risvold Rydningen. 

Ring oss gjerne på 52 72 60 60 

Vi har en god del kunder som får hjelp fra kommunen, men ønsker å kjøpe mer hjelp enn de får fra kommunen. Det er selvsagt ingen problem for Vanadis Velferd. Vi vet at med litt ekstra hjelp hjemme, er det tryggere og enklere for mange å bo lengre hjemme. Vårt ønske og vårt mål er at flest mulig skal ha en best mulig hverdag. 

Vanadis Velferd er konkurransedyktig på pris med Tysvær kommune 

I Tysvær er egenandelen nesten kr. 100 høyere per time enn i Haugesund, men nesten 100 kroner lavere enn Karmøy.

De som tjener over 300.000 i året har en egenandel på kr. 364 per time i Tysvær kommune.

Dermed er forskjellen mellom kommunal ordning og privat bistand fra Vanadis Velferd på litt over en hundrelapp per time i Tysvær.  

I Vindafjord kommune er prisforskjellen kun ca 50 kroner 

I Vindafjord har komunenen egenandel per time på kr. 444,- per time for alle med inntekt over 300.000.

Det koster kr. 432,- per time for de som tjener mellom 200.000 – 300.000.,-.

Dermed koster det ca 50,- kroner mer per time å velge tjenester fra Vanadis Velferd. Og vi tror mange er villig til å betale den lille prisforskjellen når de får full valgfrihet inkludert i våre tjenester sier, Kirsti Risvold Rydningen. 

Flere i Sveio velger å kjøpe tjenester fra Vanadis Velferd  

I Sveio har de en egenandel per time på kr. 268,- per time for alle med inntekt mellom 200.000 og 500.000.

Det koster kr. 300,- per time for de som tjener over 500.000. Dermed har Sveio kommune lagt seg på omtrent samme prismodell som Haugesund. 

Vanadis Velferd tar betalt for kjøring i forbindelse med oppdrag, stort sett ¼ time, litt avhengig av bostedsadressen din.

De som får avslag i kommunen ringer ofte oss

Kunder og eller pårørende henvender seg også til oss når de opplever å få for lite hjelp eller avslag om bistand fra kommunen. 

– Jeg tror at en god kombinasjon av ulike tjenester kan være til stor nytte og trygghet for mange, sier vår faglige leder.

Du kan selvsagt veldig gjerne motta kommunal hjemmetjeneste daglig, for så å supplere med noen ekstra timer i uken eller måneden fra oss.  

Dette er det flere kunder som benytter seg av i dag. Pårørende utrykker også at de setter stor pris på at vi er så fleksible og lett tilgjengelige.  Og ikke minst, at du får direkte kontakt med og kan prate med den som faktisk yter bistand. 

Vanadis Velferd er klar til å hjelpe i alle kommuner på Haugalandet. Vi har sykepleiere, helsefagarbeidere, renholder og assistenter som er klare til å komme hjem til deg og din familie. Alt etter ønske og behov.  

Vanadis Velferd tilbyr renhold i hjemmet